Tri vezana poraza
170

Kriza dosegla vrhunac: Iz Željezničara su nam otkrili kakav je status trenera Bašića

N. Kustura
Nermin Bašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nermin Bašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željezničar je upao u veliku krizu budući da je zabilježio tri uzastopna prvenstvena poraza pa je jedan dio navijača Plavih kao krivca detektovao trenera Nermina Bašića, zahtijevajući čak i njegovu ostavku. Ipak, do toga neće doći, potvrđeno je za Klix.ba.
Naime, povodom špekulacija o raskidu saradnje s trenerom Plavih i aktuelnom krizom rezultata kontaktirali smo predsjednika kluba s Grbavice Edisa Kovačevića.

Prvi čovjek Plavih nam je odmah potvrdio da sve strukture kluba, na čelu s Upravnim odborom, stoje 100 posto iza trenera Bašića.

"U njemu vidimo osobu koja će dugoročno unaprijediti sistem u FK Željezničar. Ima maksimalnu podršku, kakvu je imao i do sada, kao i čitav stručni štab", rekao je Kovačević za portal Klix.ba.

Istakao je očekivanja da će klub što prije izaći iz krize.

"Ipak su to isti igrači koji su vrhunski odigrali Evropu, vrhunski započeli prvenstvo utakmicom protiv Borca. Oni će sigurno iz krize izaći. Sjest ćemo interno, izvršiti potrebne analize i idemo dalje za našeg Želju. Nema odustajanja, nema predaje", poručio je Kovačević.

Podsjetimo, Željezničar je uvezao tri uzastopna poraza (Velež, GOŠK i Sloga) te se nalazi tek na šestom mjestu na tabeli Premijer lige BiH. U dosadašnjih sedam utakmica zabilježili su tri pobjede i upisali četiri poraza uz gol-razliku 8:9.

Bašiću i igračima svakako predstoji težak zadatak da što prije podignu formu do prve naredne reprezentativne pauze koja će biti sredinom oktobra.

Plavima prvo već u nedjelju slijedi gostovanje kod prvaka Zrinjskog, a potom će igrati u Tuzli susret Kupa BiH protiv Slobode. Željezničar se vraća na Grbavicu krajem septembra kada će ugostiti Široki Brijeg, a uoči reprezentativne pauze Plavi će igrati i gradski derbi sa Sarajevom na Koševu.