Doživjeli težak poraz
112

Trener Željezničara vidno iznerviran nakon utakmice, uradio je netipičnu stvar u izjavi za medije

K. H.
Nermin Bašić (Foto: Screenshot/Arena Sport)
Nermin Bašić (Foto: Screenshot/Arena Sport)
Trener Željezničara Nermin Bašić nakon poraza od Sloge u zaostalom meču 2. kola Premijer lige BiH nije želio previše govoriti u izjavi nakon meča, a bio je vidno iznerviran i kako je rekao, izbjeći će pričanje jer mu je "glava vruća".
Njegovi igrači odigrali su izuzetno loš meč i na kraju potpuno zasluženo doživjeli poraz od Sloge, a u konačnici, to je bilo rezultatom 3:0.

I dok je Vlado Jagodić hvalio svoje igrače i u izjavi za Arenu Sport govorio kako su odigrali odličan meč, Bašić je s druge strane bio vidno iznerviran i bijesan. Nije želio ni govoriti o razlozima toga.

"Čestitam ekipi Sloge, protivničkom treneru i igračima. Vruća mi je glava, to je sve što ću reći", rekao je Bašić. Nakon kratkog govora, otišao je u svlačionicu, što je samo po sebi neobično jer treneri kada ne žele govoriti i ne pojavljuju se pred kamerama.

Naredni meč Željezničar će igrati protiv Zrinjskog u Mostaru, a poslije toga ih očekuje domaći duel protiv Širokog Brijega.

Današnji poraz bio je treći uzastopni za ekipu Nermina Bašića, koja je nakon odličnog nastupa u Evropi i dobrog otvaranja sezone protiv Borca u potpunosti izgubila ritam i pokvarila utisak.