Nogomet
8

Krezović doveo Mladost do pobjede, Slavija i Čelik remizirali

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mladost je slavila protiv Radnika, dok su Slavija i Čelik remizirali u današnjim utakmicama 13. kola nogometne BHT Premijer lige.

Radnik - Mladost 0:2

Ekipa Mladosti iz Velike Obarske povela je već u četvrtoj minuti. Strijelac je bio Dalibor Krezović koji je šutirao sa 10 metara i zatresao protivničku mrežu.

Radnik se potom aktivirao i veliku šansu imao u 19. minuti kada je Obradović iskosa s lijeve strane šutirao u suprotni ugao, ali lopta odlazi pored gola. Sjajnu šansu imali su domaći i u 30. minuti kada je Hasanović promašio, te u 34. kada je Nikić šutirao glavom, ali se lopta odbila od stativu.

U drugom poluvremenu akciju vrijednu spomena smo vidjeli tek u 78. minuti kada Krezović pogotokom iz penala potvrđuje vodstvo Mladosti od 2:0. Penal je skrivio Lučić koji je srušio Kostića.

Utakmica je zavšrena rezultatom 0:2 za goste.

Slavija - Čelik 0:0

Utakmica na stadionu Slavije u Lukavici prošla je bez golova. U 17. minuti domaćin je ostao bez Berjana koji je dobio crveni karton zbog strata nad Mešanovićem.

Prvu ozbiljniju priliku Slavija je imala u 25. minuti kada je Pušara bio sam ispred Adilovića, ali je pogodio stativu. Čelik potom odmah uzvraća, ali Mešanovićev pokušaj odbranio je Tomović.

Barać je pokušao glavom postići pogodak za vodstvo Čelika u 40. minuti, ali Tomović ponovo brani.

Utakmica je okončana bez golova.

BHT Premijer liga, 13. kolo (svi rezultati):

Radnik - Mladost 0:2

Slavija - Čelik 0:0 Travnik - Rudar 2:0
Vitez - Sarajevo 0:2 Zvijezda - Borac 1:0 Široki Brijeg - Leotar 3:0 Željezničar - Velež 1:0 Zrinjski - Olimpic 1:1