"Nije imao sreće"
0

Krešić nije zaigrao u Brazilu jer mu je auto "prokuhao" na Karauli

Piše: D. Brkić
Zvjezdan Krešić
Zvjezdan Krešić
Nekadašnji kapiten tuzlanske Slobode i A2 reprezentativac BiH Zvjezdan Krešić se poslije okončane igračke karijere skrasio s porodicom u kanadskom Torontu. Podsjetimo kako je jedno vrijeme trenirao mlade nade tuzlanskog premijerligaša, a onda je napustio rodnu Tuzlu i preselio u Kanadu.

"Prezadovoljan sam životom u Kanadi. Privikao sam se na njihov svakodnevni radni tempo. Opuštanje pronalazim u utakmicama NBA lige, a vjerni sam navijač Toronto Raptorsa", kaže Krešić.

Za Krešića je u vrijeme njegove igračke karijere vezana jedna pomalo nevjerovatna anegdota. Prije 16 godina je dobio poziv od selektora Fuada Muzurovića, istina u posljednji čas, da se priključi reprezentaciji BiH na gostovanju u brazilskom Manausu.

Popularni Daidža je tražio da Krešić što prije stigne do sarajevskog aerodroma. Kapiten Slobode se brzo spremio i krenuo na put. Međutim, nikada nije vidio Brazil, niti je imao priliku da igra protiv Ronalda i drugih zvijezda. Priča se završila na planinskom prevoju Karaula gdje je "prokuhao" Krešićev automobil.

"Jednostavno nisam imao sreće, nije mi se dalo. Kasnije sam nekoliko puta oblačio dres A2 reprezentacije BiH, ali nikada nisam bio član najbolje reprezentativne selekcije", sa sjetom govori Krešić.

Vjerni navijači Slobode se s radošću sjećaju jednog od najboljih poslijeratnih igrača tuzlanskog tima. Važio je za beskompromisnog borca na terenu, ali je van "pravougaonika" bio staložen i skroman.

Za reprezentaciju BiH iz Slobode, u historijskoj utakmici s Brazilom u Manausu, je igrao Vedin Musić, koji se samo nekoliko dana prije oženio, dok je u stručnom štabu bio legendarni Mustafa Hukić Huka.