Nogomet
84

Kreće li Messi u lov na rekord kojeg drži Marouane Chamakh

Totalsport
Lionel Messi
Lionel Messi
Lionel Messi, fantastični argentinski nogometaš na radu u Barceloni, po mnogima je najbolji svjetski nogometaš današnjice, a i jedan od najboljih koji se ikada bavio ovim sportom.

Dakako, dok traje njegova karijera Messi ispred sebe ruši mnoge rekorde, no mnogo ih je još i ostalo za srušiti. Jedan koji bi vjerojatno volio srušiti jest onaj Marouanea Chamakha, 28-godišnjeg marokanskog nogometaša i člana londonskog Arsenala.

Naime, Chamakh je jedini nogometaš u povijesti koji je u Ligi prvaka zabio barem jedan gol na - šest utakmica zaredom. Chamakh je to uradio u tri utakmice nastupajući za Bordeuax i potom u tri prve koje je odigrao u dresu Arsenala.

S obzirom da uskoro počinje nova sezona Lige prvaka moguće da je i ovaj doseg jedan od motiva omalenog genijalca iz Barcelone.

U Ligi prvaka, inače, Messi već drži neke nevjerovatne rekorde. Naprimjer, zadnje četiri sezone zaredom Messi je bio najbolji strijelac Lige prvaka što nije nikada nikome uspjelo. Prošle je sezone zabio čak pet golova na jednoj utakmici (Bayeru iz Leverkusena), što se u evropskim utakmicama nije dogodilo od daleke 1979. godine.

Također, prošle je sezone ukupno postigao 14 pogodaka u Ligi prvaka, čime je izjednačio rekord nekadašnjeg Milanovog igrača Josea Alfatinija iz sezone 1962/63.