Zvanično
34

Kraj jedne fantastične priče: Maurizio Sarri više nije trener Napolija

Klix.ba
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis zahvalio se na svom Twitter profilu treneru Mauriziju Sarriju koji je Napolitance doveo na korak do titule prvaka Italije što znači da ovaj trener neće biti sljedeće sezone na klupi tima iz Napulja.

U Napulju se posljednjih dana sve više i više spominje informacija da će Sarri napustiti klub i da će na njegovo mjesto doći Carlo Ancelotti.

De Laurentiis se zahvalio Sarriju na doprinosu koji je imao za klub.

"Želim zahvaliti Mauriziju Sarriju za njegov veliki doprinos Napoliju. Donio je radost i prestiž svim navijačima Napolija širom svijeta svojim zanimljivim načinom igranja nogometa zbog kojeg smo svima bili simpatični. Svaka čast Maurizio", kazao je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis.

Još uvijek nije poznato gdje će Sarri nastaviti svoju trenersku karijeru, a ranije su mediji u Italiji pisali da bi on mogao doći umjesto Antonija Contea u londonski Chelsea.

Napoli je prošlu sezonu završio na drugom mjestu sa 91 osvojenim bodom i prvi su tim u historiji Serije A koji s ovim brojem bodova nije došao do titule prvaka.

Predstavljanje Carla Ancelottija za novog trenera Napolija trebalo bi se desiti do kraja ove sedmice, a navodno je on već razgovorao s predsjednikom te mu je rekao na kojoj poziciji su mu potrebna pojačanja.

Vezani članci