Defanzivac Sarajeva
125

Kovačević: Pobjeda protiv Zrinjskog bi bila korak ka tituli, navijači su nam dodatna snaga

Piše: D. B.
Adnan Kovačević (Foto: fksarajevo.ba)
Adnan Kovačević (Foto: fksarajevo.ba)
Nakon pobjede u 2. kolu Lige za prvaka nad Slobodom u Tuzli, Sarajevo će u nedjelju ugostiti aktuelnog prvaka, lidera na tabeli i direktnog konkurenta za titulu, ekipu Zrinjskog. Defanzivac Bordo tima Adnan Kovačević se nada pobjedi koja bi bila veliki korak ka osvajanju titule prvaka BiH.

Sarajevo se revanširalo Slobodi za poraz na Tušnju u regularnom dijelu sezone te je pobijedilo golovima Anela Hebibovića i Elvisa Sarića.

"Utakmica je bila teška, na nama je bio pritisak zbog poraza na Tušnju, ali smo izvukli pouke i odigrali maksimalno dobro. Upisali smo tri veoma važna boda na Tušnju, nadam se da ćemo nastaviti", izjavio je Kovačević za portal Klix.ba.

Osvojiti puni plijen nije bilo lako, ali je trijumf rezultat velikog truda cijele ekipe.

"Bilo je više želje, borbe, igrali smo disciplinovano, ispoštovali sve što smo dogovorili u svlačionici. To je presudilo u našu korist", rekao je nogometaš FK Sarajevo.

Konkurenti timu s Koševa u borbi za titulu su Zrinjski i Željezničar pa će direktni dueli ovih ekipa odlučivati o prvaku.

"Sve će se rješavati u međusobnim duelima, to će odlučiti. Zrinjski je trenutno u prednosti, ali to ne mora ništa da znači, jer bi naša pobjeda u nedjelju bila veliki korak ka tituli, mada je prioritet Evropa. Smatram da smo je osigurali 80 posto", kazao je Kovačević.

Sarajevo će u nedjelju na Koševu biti domaćin Zrinjskom, a Divovi se nadaju pobjedi.

"Utakmica protiv Zrinjskog će biti teža od one u Tuzli sa Slobodom. Borimo se za titulu, taj susret će dosta odlučiti. Na Koševu smo samo mi favoriti, nadam se pobjedi. Ukoliko slučajno remiziramo, neće ništa biti gotovo, ali bismo bili nezadovoljni", riječi su našeg sagovornika.

Da bi ostvarili izuzetno važnu pobjedu, izabranici trenera Mehmeda Janjoša će trebati podršku navijača.

"Navijači su na Tušanj ušli ranije nego inače, oni su nam dodatni motiv i snaga da pobijedimo. Siguran sam da će stadion biti dobro popunjen, naši navijači su uvijek uz nas, posebno kad igramo jake i važne utakmice. Očekujemo ih u velikom broju", istakao je Kovačević.

On se nakon operacije koljena vratio na teren i sada je potpuno spreman na sve izazove.

"Koljeno je dobro, uhvatio sam svoju staru formu, iako još nije najbolja. Ipak, dobro radim, na raspolaganju sam šefu, bolova nema, kao ni straha od duela", završio je Kovačević.