Surovo iskren
82

Kovač: Bayern se ne može boriti protiv Dubaija, Katara i Abu Dhabija

K. H.
Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Trener Bayerna Niko Kovač otvoreno je rekao da su njegovom timu potrebna pojačanja ukoliko klub želi ispuniti očekivanja u narednoj sezoni, a to je pored osvajanja Bundeslige borba za trofej Lige prvaka.

Kovač je rekao da Bayernu treba još igrača, posebno na krilnim pozicijama jer su klub napustili Ribery i Robben.

"Tačno je, nemamo dovoljno igrača. Liga prvaka je sve teža i ako računamo na povrede, koje su neizbježne, jasno je da nam treba još igrača. Siguran sam da ćemo nekoga dovesti, vjerujem da će uprava napraviti sve po tom pitanju", rekao je Kovač.

Nakon toga, Kovač je rekao da se Bayern teško možete nositi protiv Dubaija, Katara i Abu Dhabija. Također, potvrdio je da klub želi dovesti Sanea ili Dembelea.

"Želio bih u našem klubu vidjeti Sanea, on bi nam jako dobro došao, a svi znamo koliko je dobar igrač. Ista priča je i s Dembeleom. Ostali smo bez dva vrlo važna igrača u napadu i želimo ih kvalitetno zamijeniti. Bit će jako teško jer najbolji nogometaši igraju u Španiji i Engleskoj, a tamo zarađuju i deset puta više nego u Njemačkoj. Svake godine je isto. Ovo više nije borba za najbolje igrače između klubova, nego se mi, kao Bayern, moramo boriti s projektima koje milijardama finansiraju države. Kako da se Bayern bori protiv Dubaija, Katara i Abu Dhabija?", zapitao se Kovač.