Ambiciozni ofanzivac
33

Kosovar Lirim Kastrati pojačao Dinamo: Modrić je čuvao koze, a ja krave

N. K.
Lirim Kastrati (Foto: Marko Prpić)
Lirim Kastrati (Foto: Marko Prpić)
Kosovski ofanzivac Lirim Kastrati (21) novi je član zagrebačkog Dinama, a pažnju hrvatske javnosti skrenuo je dobrim partijama u filijali prvaka Lokomotivi iz Zagreba.

Kastrati je rođen u jednom malom mjestu blizu Kamenice, ali s ponosom se sjeća i teškog djetinjstva.

"Da, znam da je Luka Modrić kao dječak čuvao koze, a ja s ponosom mogu reći da sam u okolini svoga sela čuvao krave. Svakoga dana ustajao sam u zoru i sa svojih 12 krava odlazio na obližnje livade i u šume. Moja porodica se i danas bavi proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda pa i danas kada dođem na Kosovo, rado uzmem stado krava i idem s njima u šetnju. Uopšte se toga ne sramim, i uvijek rado o tome govorim", rekao je Kastrati za Večernji list.

Istakao je da je bilo i opasnih situacija.

"Imao sam nekoliko bliskih susreta s vukovima, ali imao sam uza sebe dva psa, oba veličine kao tri vuka. To je kao da sam imao 10 čuvara, tako da nisam nikada imao strah. Kao dječak sam istovremeno čuvao krave i igrao nogomet u lokalnom klubu KF Kika. Ali, to je bilo bez treninga, onako iz zabave okupljali smo se samo na utakmicama. Potom sam igrao i za Kamenicu tri godine, dok me nije zapazio Arsenal iz Prištine", istakao je Kastrati.

Inače, ovaj nogometaš je reprezentativac Kosova, a važi i za najbržeg igrača hrvatske lige.