Nogomet
291

Kosorić napustio FK Željezničar: Donio sam neizbježnu i najtežu odluku u karijeri

Klix.ba
Aleksandar Kosorić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
FK Željezničar i defanzivac Aleksandar Kosorić danas su na zahtjev nogometaša dogovorili sporazumni raskid ugovora, objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba s Grbavice.

Kosorić je uputio zahtjev za raskid ugovora, a klub je nogometašu koji je kao igrač i kapiten pokazao da s ponosom nosi dres kluba, izašao u susret te je dogovoren raskid saradnje.

"S obzirom na odluku da raskinem ugovor sa voljenim klubom, želim da se obratim javnosti, navijačima i simpatizerima kluba. Prvo se želim zahvaliti svim igračima i trenerima sa kojim sam igrao i sarađivao, članovima Upravnog odbora, Nadzornog odbora, članovima Skupštine, armiji navijača koji su bili uvijek uz mene i klub. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i podršci. Dvije i po godine sam sa ponosom nosio dres FK Željezničara, tu sam pronašao drugi dom, tu sam pronašao drugu porodicu, tu sam odigrao 85 utakmica, tu sam postao A reprezentativac! Nositi dres Želje je velika čast i obaveza i tako sam se prema njemu i odnosio. Ovakva odluka je teška, ali trenutno neizbježna, za mene najteža odluka u mojoj dosadašnjoj karijeri. Donio sam je nakon dugog promišljanja i isključivo je moja lična odluka. Svom Želji želim puno uspjeha i sreće, svi koji nose dres Želje neka na to budu ponosni jer Željo je iznad svih nas. Navijačima želim da uvijek budu uz klub kao što su i bili. Željo je dio našeg života, uvijek će biti dio nas, ja ću uvijek ostati uz Želju. Mi smo Željini, Željo je naš”, naveo je Kosorić u saopćenju.

Kosorić je u dresu Želje odigrao 85 utakmica, a postigao je i tri gola. Debitovao je na utakmici Evropske lige između Metalurga i Željezničara.

"FK Željezničar se zahvaljuje Kosoriću na uvijek borbenim nastupima u Plavom dresu, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere. On ostaje član Željine porodice i vrata Kluba su mu uvijek otvorena", saopćeno je s Grbavice.