Rizik i za Staru damu
61

Kontroverzni Cassano kritikuje Vlahovića: Bolje opcije od Juventusa su Tottenham i Arsenal

D. P.
Vlahović po dolasku u Juventus (Foto: EPA-EFE)
Vlahović po dolasku u Juventus (Foto: EPA-EFE)
Kontroverzni italijanski nogometaš Antonio Cassano žestoko je kritikovao potez Juventusa da u zimskom prijelaznom roku dovede Dušana Vlahovića.

Vlahović je jučer postao najskuplji srbijanski nogometaš u historiji nakon što ga je Juventus kupio za ukupno 81 milion eura. Potpisao je ugoovr na četiri i po godine.

Iako su se u Juventusu smirile stvari nakon prilično neuspješnog perioda na terenu, nisu svi mišljenja da je ovaj potez bio dobar.

Tako tvrdi nekada sjajni italijanski reprezentativac Antonio Cassano koji, ruku na srce, često dolazi u centar pažnje nakon brojnih skandala, ali i kontroverznih stavova.

"Agnelli je napravio senzacionalan potez jer niko nije očekivao ovo dovođenje, ali sam siguran da Allegri neće promijeniti stil igre Juventusa", rekao je Cassano.

Nekadašnji nogometaš Reala, Milana, Intera i Rome objasnio je zbog čega smatra da je Vlahović trebao postupiti drugačije.

"Smatram da je ovo bio pogrešan odabir. Za takav tip igrača, kakvog mislim da jeste, trebao je međukorak poput Tottenhama, Arsenala ili Seville. Imat će poteškoće u Juventusu posebno jer klub igra loše. Ne vjerujem da će se dobro uklopiti. Ovo je rizična investicija i za njega i Juventus. Vlahović može postati odličan nogometaš, ali je rizičan potez jer mora pokazati mnogo više u odnosu na ono što je uradio u Fiorentini", rekao je Cassano.

Vlahovićev transfer u Juventus stigao je u trenucima kada srbijanski napadač igra u fenomenalnoj formi. Ove sezone već je na broju od 17 pogodaka u 21 utakmici.