Okupljanje legendi
79

Konjić posjetio Coventry, požalio im se da je u Englesku jedva stigao zbog protesta boraca u BiH

Klix.ba
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Konjić boravio je u Engleskoj gdje je otišao gledati bivši klub Coventry, kao i na okupljanje legendi ovog kluba, ali je zbog lošeg vremena meč protiv Lincolna otkazan.

Konjić se u razgovoru za engleske medije požalio kako je zbog protesta demobilisanih boraca čak deset sati putovao do Zagreba odakle je avionom letio do Londona. Coventry je danas u meču 36. kola engleske treće lige trebao igrati protiv Lincola, ali zbog lošeg vremena susret je odgođen, a samim tim i druženje legendi kluba koje je bilo zakazano neposredno prije meča.

"Kada sam iz Sarajeva sa suprugom i sinovima krenuo na utakmicu, bivši bh. vojnici su protestvovali zbog svojih prava i penzija, a oni su blokirali glavne puteve. Nažalost, to je jedini način na koji mogu skrenuti pažnju u Bosni. Zbog toga, morao sam voziti deset sati na drugoj ruti da bih stigao na let iz Zagreba, a kada sam mislio da me ništa ne može spriječiti da dođem na utakmicu, čuo sam da je meč otkazan", rekao je Konjić.

Konjić je kazao da je u London stigao u četvrtak kada je otišao gledati susret između Arsenala i Manchester Cityja.

"U četvrtak sam stigao u London gdje sam s prijateljima gledao meč između Arsenala i Manchester Cityja, a u subotu ujutru krenuli smo u Coventry. Bili smo na autoputu kada smo čuli da je meč odgođen, a sinovi su me pitali možemo li doći da vidimo stadion i kupimo neke suvenire iz kluba. Naravno da smo odlučili doći, bilo je divno vratiti se, vidjeti neke navijače i slikati se s njima", istakao je Konjić, a nakon toga dodao:

"Sigurno je da ću opet doći. Ništa me ne može zaustaviti da opet vidim navijače, a pored toga što je Bosna moj dom, i Convetry je također uvijek bio moj dom", završio je bivši bh. reprezentativac.