Kraj grupne faze
19

Konačni obračun u Ligi prvaka: Barcelona pred ispadanjem, Peljto dijeli pravdu velikanu

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Utakmicama 6. kola u grupama E, F, G i H završit će se grupna faza najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi - Lige prvaka, a svakako da će najzanimljivije biti u Minhenu gdje će Barcelona tražiti "čudo" protiv motivisanog Bayerna za ostanak u ovom takmičenju.

Prvi na teren će izaći nogometaši u grupi H, a igraju se susreti u Torinu i Sankt-Peterburgu. Juventus će dočekati švedski Malmo, dok će Zenit igrati protiv Chelseaja, a u ovoj grupi je već sve poznato i zna se da će Stara dama i Plavci iz Londona igrati u narednoj fazi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Treba reći i to da će večerašnji susret na Allianz stadionu u Torinu suditi najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, što će mu nakon susreta između Bešiktaša i Ajaxa biti drugi susret u ovom takmičenju.

Mnogo zanimljivije će biti u grupi F gdje se Villarreal i Atalanta bore za drugu poziciju, a iz ove grupe već je poznato da Manchester United ide u narednu fazu.

Crveni đavoli su prvi u grupi sa 10 bodova, tri više od Villarreala i četiri više od Atalante, a tim iz Bergama ukoliko želi proći među 16 najboljih ekipa onda će morati osvojiti tri boda večeras. Young Boys ima četiri boda i njihov večerašnji meč protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu nema rezultatsku važnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Svakako da će najviše zanimljivo biti u grupi E gdje igraju Bayern, Barcelona, Benfica i Dynamo Kiev, a katalonski tim večeras bi se mogao oprostiti od igranja u ovom takmičenju ukoliko doživi poraz od prvaka Njemačke i u isto vrijeme Benfica bude bolja od Dynama.

Bayern je prvi u ovoj grupi s maksimalnih 15 bodova, dok Barcelona na drugom mjestu ima sedam bodova, dva više od Benfice. Katalonci su svoju šansu za drugu fazu propustili u prošlom kolu kada su na svom terenu propustili doći do pobjede protiv Benfice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Putnici u drugu fazu tražit će se i u grupi G gdje igraju Lille, Salzburg, Sevilla i Wolfsburg, a ova četiri tima trenutno su u samo tri boda. Prvi je Lille s osam bodova, drugi Salzburg sa sedam, dok je Sevilla na trećem mjestu sa šest bodova i Wolfsburg na posljednjem s pet bodova.

Salzburg će igrati protiv Seville na svom stadionu, a Wolfsburg protiv Lillea.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Raspored utakmica:

Juventus - Malmo (18:45 sati)

Zenit - Chelsea (18:45 sati)

Atalanta - Villarreal

Bayern - Barcelona

Benfica - Dynamo Kiev

Manchester United - Young Boys

Salzburg - Sevilla

Wolfsburg - Lille