Osmina finala Lige prvaka
0

Konačni obračun Barcelone i Milana, bitka i u Gelsenkirchenu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras su na rasporedu dva uzvratna susreta osmine finala Lige prvaka, a sastaju se Schalke i Galatasaray te Barcelona i Milan. U centru pažnje svakako je susret na stadionu Camp Nou , gdje će pasti velika odluka, Milan bi mogao napraviti podvig i izbaciti Barcelonu, dok su Katalonci svakako sposobni da se vrate nakon zaostatka od dva gola.

Schalke - Galatasaray

Schalke pred revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka ima povoljan rezultat, jer je u Turskoj ekipa iz Gelsenkirchena sa Galatasarayjem odigrala neriješeno 1:1. Ova utakmica će biti i povratak Hamita Altintopa na stadion, gdje je četiri sezone nastupao u dresu Schalkea. Uoči revanša oba kluba vjeruju u uspjeh, a imaju i svoje razloge. Schalke nije izgubio na domaćem terenu ove sezone u Ligi prvaka, a Galatasaray se nada trećoj uzastopnoj pobjedi na gostujućim terenima u ovom takmičenju. Schalke je u boljoj poziciji pred revanš, ali je Galatasaray svakako ekipa koja će se boriti do samog kraja.

Foto: AFP
Foto: AFP
Barcelona - Milan

Milan gostuje kod Barcelone koja u posljednje tri godine nije poražena na domaćem terenu u Ligi prvaka, ali u uzvratu osmine finala ove sezone ima veoma težak zadatak. Milan je u prvom susretu pobijedio rezultatom 2:0. Barceloni ne preostaje ništa drugo nego da napadne, dok su Rossoneri ekipa koja zna igrati na rezultat, a s druge strane nerijetko i odigrati kontru i postići pogodak. U svakom slučaju nogometne fanove očekuje jedna sjajna utakmica na Camp Nou stadionu u Barceloni, a ko će biti uspješniji, ostaje da se vidi.

Oba susreta se igraju od 20:45 sati.