Manchester City u Ligi prvaka
0

Kompany: U "grupi smrti" ništa nas neće moći iznenaditi

Totalsport
Vincent Kompany (Foto: Arhiv/AFP)
Vincent Kompany (Foto: Arhiv/AFP)
Kapiten nogometaša Manchester Cityja, belgijski reprezentativni stoper Vincent Kompany, prokomentarisao je žrijeb Lige prvaka koji je njegov klub smijestio u "skupinu smrti" s još tri državna prvaka - Real Madridom, Borussijom Dortmund i Ajaxom.

"Zbog takvih protivnika i utakmica koje nam slijede i igramo u Ligi prvaka. Prošle sezone smo za suparnike imali Bayern, Villarreal i Napoli. Tada sam pomislio da nismo mogli dobiti težu grupu. Eto, kako sam se prevario" veli Kompany.

Njegova ekipa prošle sezone nije uspjela proći grupnu fazu, bila je treća i otišla tek u Evropsku ligu.

"Mi smo ekipa koja je, mislim, sve bolja i ovakav sastav grupe nam je veliki izazov. Perfektno za nas! Ništa nas neće moći iznenaditi. Motivacija će biti maksimalna, atmosfera fantastična. Ne mogu zamisliti bolji način od ovoga za nastupe u Ligi prvaka. Naravno, uvijek je najvažnije koliko daleko ćete dogurati, ali sjajno je što ćemo igrati protiv tako velikih timova."

Rekao je još kako je vrlo zadovoljan načinom na koji je njegova ekipa započela sezonu.

"Osvojili smo Community Shield, te u prvenstvu osvojili sedam od mogućih devet bodova. Pokazali smo snagu i karakter. Ako smo mogli dobijati utakmice u kojima nismo igrali svoj najbolji nogomet, onda će biti još bolje kada budemo u top formi. Ove sezone ćem nam možda biti još i teže osvojiti naslov prvaka nego prošle, jer niko od naših konkurenata u borbi za vrh nije ništa slabiji, svi su samo još jači. Zato je jako važno skupljati bodove i pobjede u ovoj fazi sezone", zaključio je Kompany.