Duel na Etihadu
56

Kompany nije zaigrao na svojoj oproštajnoj utakmici, Džeko ipak nije došao na meč

E. B.
Večeras je na Etihadu odigrana zanimljiva revijalna utakmica. Naime, susret između legendi Manchester Cityja i legendi Premiershipa je bila oproštajna utakmica Vincenta Kompanyja, no Belgijanac nije na njoj igrao.

Naime, dugogodišnji kapiten Manchester Cityja se povrijedio i nije mogao nastupiti. Planirano je bilo da prvo poluvrijeme odigra u ekipi Cityja, a drugo u ekipi Premiershipa.

"Tipično za mene da sam povrijeđen", našalio se Kompany koji je tokom karijere imao mnogo problema sa povredama.

Na susretu je trebao nastupiti i Edin Džeko, no on se na kraju nije pojavio na travnjaku Etihada u dresu legendi Građana.

Za legende Cityja su igrali Joe Hart, Costel Pantilimon, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Toure, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Nigel De Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, David Silva, Dietmar Hamann, James Milner, Benjani, Craig Bellamy i Sergio Aguero.

Mario Balotelli je, baš kao i Džeko, trebao zaigrati za City, no njegov klub Brescija mu je to zabranio. Ipak, Super Mario je došao i sa tribina posmatrao ovaj meč iako rano ujutro ima trening u Italiji.

Na drugoj strani našle su se legende poput Edwina van der Sara, Shayja Givena, Phila i Garyja Nevillea, Johna O’Sheaja, Wesa Browna, Paula Scholesa, Nickyja Butta, Michaela Carricka, Ryana Giggsa, Rafaela van der Vaarta, Cesca Fabregasa, Thierryja Henryja i Robina van Persiea.

Susret je odigran pred tačno 51.602 gledatelja, a završen je rezultatom 2:2.

City je poveo u 2. minuti preko Petrova, Premiership je izjednačio u 31. preko Keanea, a potom je Van Persie u 48. pogodio za preokret. U 90. minuti Benjani je iz slobodnog udarca postavio konačnih 2:2.