Nogomet
1

Kolo Toure: Ne znam zašto sam asistirao Anichebeu, to je bila glupa greška

Totalsport
Kolo Toure (Foto: AFP)
Kolo Toure (Foto: AFP)
Liverpoolov odbrambeni 32-godišnji bjelokošćanski igrač Kolo Toure sam sebi nikako nije mogao objasniti zbog čega i kako je napravio kardinalnu grešku koja je njegovu ekipu koštala pobjede na nedjeljnom ligaškom gostovanju kod West Bromwich Albiona.

Liverpool je poveo golom Sturridgea u 24. minuti. Iako nisu ponudili neku osobitu dobru predstavu, Reedsi su kontrolirali utakmicu koju su mogli i prelomiti početkom nastavka, kada je Luis Suarez prokockao čistu šansu, kakve najčešće koristi.

A onda, u 67. minuti, bjelokošćanski je stoper ničim izazvan pred svojim golom poslužio Victora Anichebea. Nigerijac, koji je tek ušao u igru, iskoristio je poklon i s vrha šesnaesterca postigao pogodak za konačnih 1-1.

"Grozno sam dodao loptu. Umjesto da dodam nekome od naših igrača, poslužio sam njihovog napadača. Ne znam šta mi je bilo. Jednostavno nisam vidio Anichebea. Uopće mi nije jasno zašto sam išao dodavati loptu po sredini igrališta, bila je to glupa greška", rekao je Kolo Toure, koji je i mimo te greške koja je skupo koštala njegovu ekipu odigrao vrlo lošu utakmicu.

"Razočaran sam zbog sebe i zbog ekipe. Teško je to prihvatiti, jer smo inače igrali dobro. Menadžer zna koliko sam razočaran. Moja greška je dovela ekipu u tešku situaciju", rekao je Kolo Toure.