Nogomet
0

Kolo Toure na popisu za Svjetsko prvenstvo

Totalsport
Kolo Toure (Foto: AFP)
Kolo Toure (Foto: AFP)
Sabri Lamouchi, selektor nogometne reprezentacije Obale Slonovače, objavio je popis od 23 igrača za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Među putnicima u Brazil nalazi se i Liverpolov stoper Kolo Toure, iako je nedavno obolio od malarije. Nije nastupio u porazu od Bosne i Hercegovine 2-1 u prijateljskoj utakmici u St. Louisu u noći s petka na subotu. No, u taboru Obale Slonovače su očito procijenili da će biti spreman za Svjetsko prvenstvo. Njegov brat Yaya Toure i Didier Drogba su najveće zvijezde selekcije koja će u Brazilu nastupiti u C grupi s Kolumbijom, Grčkom i Japanom.

S proširenog popisa selektora Lamouchija otpali su, između ostalih, napadači Seydou Doumbia i Lacina Traore. Minule sezone je Doumbia zabio 20 golova u dresu moskovskog CSKA.

Nakon poraza od Bosne i Hercegovine, Obala Slonovače odradit će još jednu utakmicu u SAD-u i to u srijedu protiv Salvadora nakon čega će se zaputiti u Brazil.

Sastav Obale Slonovače za Svjetsko prvenstvo:

Golmani: Boubacar Barry (Lokeren), Sylvain Gbohouo (Sewe Sport), Sayouba Mande (Stabaek)

Stoperi: Jean-Daniel Akpa-Akpro (Toulouse), Serge Aurier (Toulouse), Souleyman Bamba (Trabzonspor), Arthur Boka (Stuttgart), Kolo Toure (Liverpool), Didier Zokora (Trabzonspor), Ousman Vieira (Caykur Rizespor)

Vezni igrači: Mathis Bolly (Fortuna Düsseldorf), Constant Djakpa (Eintracht Frankfurt), Ismael Diomande (Saint-Etienne), Max-Alain Gradel (Saint-Etienne), Cheick Tiote (Newcastle United), Yaya Toure (Manchester City), Geoffroy Serey Die (Basel), Didier Ya Konan (Hannover)

Napadači: Wilfried Bony (Swansea), Didier Drogba (Galatasaray), Gervinho (Roma), Salomon Kalou (Lille), Giovanni Sio (Basel)