Daleko ispred ostalih
206

Koliko znači ulazak u najjaču ligu svijeta: Ahmedhodžić od jutros ubjedljivo najskuplji Zmaj

D. P.
Ahmedhodžić tokom slavlja ulaska u Premier ligu (Foto: Instagram)
Ahmedhodžić tokom slavlja ulaska u Premier ligu (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovačkom reprezentativcu Anelu Ahmedhodžiću od jutros je drastično skočila cijena na nogometnom tržištu čime je još više učvrstio mjesto na vrhu najvrijednijih igrača BiH.

Specijalizovani portal Transfermarkt, koji redovno ažurira cijene nogometaša po procijenjenoj vrijednosti, jutros je osvježio podatke za Anela Ahmedhodžića, bh. nogometaša koji iza sebe ima fenomenalnu sezonu.

Ahmedhodžić je sa svojim Sheffield Unitedom izborio plasman u najjaču ligu svijeta, a u borbi za Premier ligu tokom cijele sezone bilježio je zapažene rezultate tako da je izabran u zvanični tim sezone Championshipa, ali je dobio i nagradu navijača Sheffield Uniteda za najboljeg nogometaša sezone.

Neprestani rast vrijednosti Ahmedhodžića
Neprestani rast vrijednosti Ahmedhodžića

Sve to se odrazilo na njegovu cijenu pa tako Ahmedhodžić od jutros, prema podacima Transfermarkta, vrijedi čak 20 miliona eura. Cijena će rasti i čim zaigra u najelitnijoj nogometnoj ligi svijeta naredne sezone.

Tako je 24-godišnji stoper dodatno učvrstio svoje mjesto na vrhu najskupljih bh. nogometaša. S 20 miliona je na prvom mjestu, a prati ga Ermedin Demirović (12 miliona eura).

Najskupljih 10 Zmajeva
Najskupljih 10 Zmajeva

Na trećem mjestu je Amar Dedić, čija je vrijednost 10 miliona eura, a onda slijedi Rade Krunić (9 miliona eura). Najskupljih pet zatvara Amir Hadžiahmetović (6,5 miliona eura).

Kada su u pitanju velike zvijezde koje su ostavile dubok trag u reprezentaciji BiH, Miralem Pjanić trenutno vrijedi 6 miliona eura, a Edin Džeko 4 miliona eura.