Nogomet
88

Kolašinac poručio Spahiću: Bio si pravi vođa, lider, heroj, veliki igrač

Piše: D. B.
Sead Kolašinac i Emir Spahić
Sead Kolašinac i Emir Spahić
Nogometni reprezentativac BiH i nogometaš bundesligaša Schalke, Sead Kolašinac, posvetio je status na društvenoj mreži Facebook sada već bivšem kapitenu Zmajeva, Emiru Spahiću, koji je jučer saopćio da se povlači iz reprezentacije.

Spahić je jučer saopćio svoju odluku o napuštanju najbolje državne nogometne selekcije, a nakon toga su se putem društvenih mreža oglasili pojedini njegovi saigrači iz reprezentacije. Danas je to učinio i Kolašinac.

"Brate Spaha, ponosu države! BIo si mi veliki uzor. Gledao sam utakmice reprezentacije i sanjao da jednog dana igram u reprezentaciji poerd tebe. Ta želja mi se ostvarila i ponosan sam na to. Hvala ti na svakodnevnoj podršci i savjetima koje mi pružaš, kao i za sve što si učinio za reprezentaciju, za naš narod i one kojima je pomoć bila najpotrebnija. U reprezentaciji si uvijek bio pravi vođa, lider, heroj, veliki igrač. Ostavljao si srce na terenu i kad te je mnogo toga 'boljelo'. Pored svega toga, uvijek si bio čovjek velikog srca, a to je danas najteže biti. Odlaziš iz reprezentacije, ali zauvijek ostaješ u našim srcima. Volimo te brate", napisao je Kolašinac.

Spahiću je status na Facebooku posvetio i bh. reprezentativac Ognjen Vranješ.

"Nisi bio samo drug iz svlačionice ili saborac sa terena, bio si mnogo više od toga, bio si poput brata. Voli te brat", objavio je Vranješ na svom profilu.