Loša forma
16

Kolašinac nakon tri poraza Arsenala: Ovo je najgori trenutak u sezoni

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Defanzivac Arsenala i reprezentativac BiH Sead Kolašinac opisao je trenutnu situaciju u klubu kao najgoru u ovoj sezoni jer su Topnici u posljednje tri utakmice u Premiershipu upisali isto toliko poraza.

Arsenal je prije tri kola bio jedan od glavnih favorita za treću poziciju u Premiershipu s kojom bi bili sigurni u Ligi prvaka naredne godine, međutim prvo su poraženi od Crystal Palacea na Emiratesu, a nakon toga od Wolvesa i Leicestera na gostujućem terenu čime su pali na petu poziciju.

Arsenal je u tri pomenute utakmice primio čak devet golova, po tri na svakoj, a dva kola prije kraja Chelsea ima dva boda više od Topnika i glavni su favoriti da sezonu završe na četvrtom mjestu.

Kolašianc je rekao da je ovo najgori trenutak u ovoj sezoni zbog tri poraza, ali da se ekipa mora maksimalno spremiti za utakmicu Evropa lige protiv Valencije.

"Najgori trenutak sezone nakon tri poraza u nizu. Moramo imati maksimalan broj bodova kao cilj u posljednje dvije utakmice u Premiershipu. Nema potrebe da kažemo da moramo pojačati naš rad za utakmice protiv Valencije - ali siguran sam da ćemo to učiniti", rekao je Kolašinac.

Arsenal protiv Valencije igra u četvrtak na Emiratesu, a sada im je osvajanje Evropske lige najizgledniji način za nastup u Ligi prvaka naredne godine.