Serie A
8

Kolarov donio pobjedu Romi protiv Torina, Zukanovićeva Genoa produžila agoniju Milana

Piše: K. H.
Torino - Roma (Foto: AFP)
Ekipa Rome upisala je veoma važnu pobjedu na gostovanju kod Torina rezultatom 1:0 u meču 9. kola italijanske Serije A, dok je Milan na svom terenu odigrao meč bez golova protiv Genoe.

Roma je slavila na gostovanju kod Torina minimalnim rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Aleksandar Kolarov u 69. minuti susreta nakon što je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca.

Edin Džeko na terenu je proveo svih 90. minuta.

Milan je na svom terenu odigrao meč bez golova protiv Genoe, a problem Rossonerima u prvom poluvremenu napravio je Leonardo Bonucci koji je u 25. minuti dobio direktan crveni karton.

U drugom poluvremenu ekipa Vincenza Montelle i pored igrača manje pokušala je stići do pobjede, ali ipak nisu uspjeli savladati Perina pa je publika sa stadiona San Siru zvižducima ispratila igrače Milana.

Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta u ovom meču.

Atalanta je na svom terenu slavila protiv Bologne rezultatom 1:0, a jedini pogodak na meču postigao je Cornelius u 71. minuti susreta.

Važnu gostujuću pobjedu upisala je i ekipa Fiorentine koja je rezultatom 3:0 slavila protiv Beneventa u gostima. Strijelci za pobjedi Viola bili su Benassi, Babacar i Thereau.

Sassuolo je u gostima upisao minimalnu pobjedu protiv SPAL-a.

Tabela: