Iznenađujuća odluka
55

Koga se boji NS BiH: Na tri meča Premijer lige delegirani komesari za sigurnost

N. K.
Detalj s utakmice između Sarajeva i Borca
Detalj s utakmice između Sarajeva i Borca
Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 31. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine koje će nam donijeti odgovore na mnoga pitanja kada je u pitanju plasman na tabeli, a uoči susreta Nogometni savez BiH se odlučio na neke iznenađujuće poteze.
Naime, organizatori takmičenja odlučili su na tri od šest utakmica poslati komesare za sigurnost iako je poznato da su stadioni prazni, odnosno da nema publike zbog pandemije koronavirusa.

Robert Perić će tako biti komesar na utakmici u Sarajevu između Željezničara i Borca, Adis Hajlovac će biti u Banovićima na meču Tuzla Cityja i Veleža, dok će Siniša Kostrešević biti u Kaknju na susretu Mladosti i Sarajeva.

Nogometni savez BiH na zvaničnoj stranici nije obrazložio zašto su se odlučili da prvi put ove sezone aktiviraju svoje komesare za sigurnost.

Uloga će im vjerovatno biti nadzor sigurnosti službenih lica budući da se posljednjih mjeseci konstantno prave sudijske greške te su klubovi i javnost ogorčeni jednim od najvažnijih aspekata organizacije takmičenja.

Međutim, ostaje pitanje zašto se komesari za sigurnost neće pojaviti i na druga tri stadiona budući da se na svih šest susreta igraju utakmice koje će mnogo značiti u konačnom raspletu prvenstva kao što je osvajanje titule, izlazak u Evropu ili ispadanje u niži rang.

Podsjetimo, sve utakmice 30. kola Premijer lige BiH igraju se u isto vrijeme u nedjelju od 17 sati.

Do kraja prvenstva su ostala još tri kola, a matematički su jedino Željezničar i Sloboda rasterećeni jer su ispali iz svih "kombinacija", odnosno ne mogu se ni plasirati u Evropu niti ispasti iz lige.

Parovi 31. kola:

Tuzla City - Velež (sudija: Irfan Peljto - Sarajevo)

Radnik - Olimpik (sudija: Dragan Petrović - Banja Luka)

Mladost - Sarajevo (sudija: Antoni Bandić - Grude)

Zrinjski - Krupa (sudija: Asmir Musić - Sarajevo)

Željezničar - Borac (sudija Elvis Mujić - Banovići)

Sloboda - Široki Brijeg (sudija: Miloš Gigović - Bosanska Gradiška)

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore