Borac ili Sarajevo
219

Anketa / Tri kola prije kraja Premijer lige BiH: Ko će biti prvak?

N. K.
Ko će prvi kroz cilj?
Ko će prvi kroz cilj?
Mrtva utrka za prvaka Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva nastavit će se i nakon danas odigrane dvije utakmice 30. kola m:tel Premijer lige poslije kojeg je banjalučki tim stekao dva boda prednosti.
Borac je lider na tabeli te nakon 30 odigranih kola ima 60 osvojenih bodova. S druge strane, Sarajevo je drugoplasirano s 58 osvojenih bodova te je sasvim jasno da Bordo tim više ne ovisi samo o svojim rezultatima već mora čekati i kiks Borca.

Banjalučkom klubu na ruku ide i raspored budući da već u nedjelju gostuju rasterećenom Željezničaru koji na sredini tabele apsolutno nema nikakvih ambicija u ovoj sezoni.

Nakon utakmice na Grbavici dočekuju Tuzla City koji je još u borbi za izlazak u Evropu, a onda u posljednjem kolu gostuju još jednoj rasterećenoj ekipi Slobodi koja je riješila sve brige oko opstanka.

Posrnulo Sarajevo na papiru također ima tri lagane utakmice, međutim sva tri protivnika vode žestoku bitku za opstanak. Prvo će na gostovanje ekipi Mladosti, a potom dočekuju Radnik i Olimpik na Koševu.

Vrijedi istaći da Borac smije jednom i remizirati u naredna tri kola, budući da u slučaju jednakog broja bodova između banjalučkog tima i Sarajeva prednost će imati aktuelni lider zbog više postignutih golova u gostima u međusobnim duelima.

Raspored do kraja prvenstva:

Borac:

Željezničar (u gostima)

Tuzla City (kući)

Sloboda (u gostima)

Sarajevo:

Mladost (u gostima)

Radnik (kući)

Olimpik (u gostima)

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore