Nogomet
8

Koeman odgovorio Wengeru: Tri puta sam dobio Arsenal, uvijek su se žalili na sudije

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Evertona Ronald Koeman našalio se na račun trenera Arsenala Arsene Wengera koji nije bio zadovoljan suđenje nakon poraza Arsenala u gostima od Evertona (2:1).

Everton je stigao do pobjede nakon što je štoper tog kluba Ashley Williams glavom nakon kornera u 86. minuti pogodio za konačnih 2:1.

Wenger smatra da je glavni sudija Mark Clattenburg pogriješio kada je dosudio korner, jer prema njegovom mišljenju, u tom napadu prije kornera posljednji je s loptom igrao igrač Evertona Dominic Calvert-Lewin, a ne štoper Arsenala Laurent Koscielny.

Koeman je kazao da nije iznenađen Wengerovim komentarima, jer se francuski stručnjak i "ranije žalio na suđenje" nakon poraza od Koemanovih ekipa. Naime, Koeman je prije Evertona vodio Southampton s kojim se susretao protiv Arsenala.

"Nisam iznenađen, jer ovo je treća uzastopna utakmica (na domaćem terenu) koju sam pobijedio protiv Arsenala i tri puta uzastopno radilo se o suđenju. Žao mi je Arsenala, pobijedili smo zbog sudije", ironično je kazao holandski stručnjak.

Arsenal je poveo preko Sancheza u 20. minuti, ali je Everton u 44. minuti izjednačio preko Colemana, a onda i slavio preko Williamsa koji je pogodio u 86. minuti.