U Bilbau oprezni
270

Kodro zvanično predstavljen u Athleticu, otkupna klauzula 160 miliona KM

Piše: N. K.
Kodro na predstavljanju (Foto: Athletic Club)
Kodro na predstavljanju (Foto: Athletic Club)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro jučer je za španski Athletic Bilbao potpisao ugovor do 2022. godine, a danas je i zvanično predstavljen javnosti na konferenciji za medije.

"Svjesni smo Kenanovih mogućnosti, znali smo da je dobro pojačenje. Ima internacionalno iskustvo i mislili smo da je zanimljiva opcija. Osim toga, mi nemam mnogo napadača", rekao je sportski direktor kluba Rafael Alkorta.

Kodro je u svom prvom obraćanju istakao kako je ispunio svoj san povratkom kući.

"Zahvaljujem se predsjedniku, Rafi i cijelom upravnom odboru što su vjerovali u mene. Nadam se da ću se brzo revanširati za to povjerenje. Vrijedan sam igrač, zato sam ovdje, što je za mene nagrada. Igrač sam s puno pokreta i mogu mnogo doprinijeti u ofanzivi. Siguran sam da neću imati problema pri uklapanju u strategiju trenera Gaizke Garitana", rekao je Kodro.

Athletic je trenutno na 11. poziciji u La Ligi, a Kodro će priliku za debitantski nastup imati već sutra, kada se u baskijskom derbiju sastaju njegov bivši klub Real Sociedada i aktuelni.

"Ukoliko postignem pogodak sutra, slavit ću, s poštovanjem, ali hoću. To je vrlo emotivan trenutak za napadača", poručio je Kodro.

Inače, u ugovoru je i otkupna klauzula od čak 160 miliona KM, ukoliko neki drugi klub bude želio angažovati našeg napadača.

Kodro je u Athletic stigao iz danskog Kopenhagena, za koji je postigao šest pogodaka u 18 mečeva, a za reprezentaciju BiH je odigrao devet susreta i dva puta bio strijelac.