Nogomet
21

Kodro: Protiv Slavije će biti teško, ali očekujem pobjedu

Piše: D. B.
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali trener tima sa Koševa Meho Kodro, napadač Ševko Okić te direktor kluba Dino Selimović. Oni su najavili pobjedu u utakmici 10. kola BHT Premijer lige protiv Slavije, koja se igra u nedjelju.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Imam velika očekivanja od utakmice sa Slavijom. Ja uvijek očekujem pobjedu. Kao igrač nekada i sada kao trener se pripremam samo za trijumf, o porazu ne razmišljam. Namjera nam je da nastavimo niz dobrih rezultata. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Slaviju ne poznajem najbolje, ali sam gledao neke utakmice. Poznajem njihovog trenera i znam da imaju nekoliko opasnih igrača, među kojima je napadač Zoran Kokot. Međutim, ako uđemo u utakmicu onako kako treba, neće biti problema da ostvarimo pobjedu", izjavio je Meho Kodro.

Trener FK Sarajevo je izuzetno zadovoljan što nema povrijeđenih i suspendovanih igrača. Na raspolaganju mu neće biti samo napadač Leon Benko, koji još uvijek čeka rješavanje papirologije.

Meho Kodro (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Meho Kodro (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Na pitanje našeg novinara da li će mladi golman Emir Plakalo i protiv Slavije stajati na golu Bordo ekipe, Kodro nije dao precizan odgovor.

"On je mlad i talentovan golman. Pružio je kvalitetnu igru, zadovoljan sam, zadovoljan je i on, a i publika. Možemo očekivati njegove nastupe u narednom periodu", riječi su novog trenera FK Sarajevo.

Ševko Okićć (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ševko Okićć (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Nakon Kodre se novinarima obratio i napadač Ševko Okić, koji je u utakmici Kupa BiH protiv Travnika postigao tri gola.

"Idemo na pobjedu protiv Slavije. Ako ponovimo igru koju smo pokazali protiv Travnika, osvojit ćemo tri boda. Nadam se da ću nastviti golgeterski niz, ali je ipak najvažnije da Sarajevo pobijedi. Nebitno je ko će postići golove", rekao je Okić.

Dino Selimović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dino Selimović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović je s novinarima podijelio nekoliko informacija o samoj utakmici.

"Utakmica će početi minutom šutnje kako bismo odali počast našim preminulim navijačima, Vedranu Puljiću i Admiru Bjelaku. Ulaz na stadion je besplatan te se nadam da će doći veliki broj navijača. Osim toga, apelujem na pravosuđe da riješi slučaj Puljićevog ubistva i kazni njegovog ubicu", kazao je Selimović.