Selektor Zmajeva
49

Kodro: Nalićeva polivalentnost bi mogla doći do izražaja u naredne dvije utakmice

E. B.
Meho Kodro (Foto: T. S./Klix.ba)
Meho Kodro (Foto: T. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro je danas objavio spisak nogometaša na koje računa za susrete protiv Lihtenštajna i Islanda narednog mjeseca.

"Nema razloga puno mijenjati ekipu. Uz igrače koji sad igraju, uz malu organizacijsku stvar možemo podići igru na veći nivo. Napravljena je dobra selekcija, a vrata su otvorena svima u narednom periodu. Ko se pokaže, dobit će priliku. Uvjeren sam da ova 23 igrača mogu odraditi svoj posao u naredne dvije utakmice", rekao je Kodro.

Kodro je na spisak uvrstio Adija Nalića za kojeg vjeruje kako bi mogao biti "x-faktor".

"Nalić zaslužuje poziv, radi se o igraču koji ima karakteristike koje ga odvajaju od ostalih u našem veznom redu. Njegova polivalentnost bi mogla doći do izražaja u naredne dvije utakmice, baš kao i Bilbija koji je kvalitetan igrač i može nam pomoći jer može igrati napadača, polušpica i ofanzivnog veznog", kazao je Kodro.

Najveće iznenađenje predstavlja izostanak Gojka Cimirota.

"Znam šta nam može Cimirot dati i on je blizu reprezentacije. No, postoji razlog zašto su pozvani igrači koji su pozvani", kratko je rekao selektor Zmajeva, koji je potom otkrio u kojoj će formaciji uigravati ekipu.

"Iako možemo igrati i sa četiri, bliži smo da igramo sa tri igrača u odbranim ali tražit ćemo od njih ofanzivne stvari. Igrat ćemo i sa dva bočna igrača ofanzivno, a imati Dedića u ekipi meni olakšava situaciju", rekao je Kodro.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači:

- golmani: Ibrahim Šehić (Al-Khaleej), Nikola Vasilj (FC St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

- odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United FC), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (SK Sturm Graz), Dennis Hadžikadunić (Hamburg SV), Sead Kolašinac (Atalanta BC), Leon Barišić (FC Basel)

- vezni red: Miralem Pjanić (Sharjah FC), Benjamin Tahirović (AFC Ajax), Rade Krunić (AC Milan), Sanjin Prcić (RC Strasbourg), Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš JK), Adi Nalić (Hammarby IF), Miroslav Stevanović (Servette FC)

- napad: Edin Džeko (Fenerbahče SK), Ermedin Demirović (FC Augsburg), Smail Prevljak (Hertha BSC), Kenan Kodro (Fehervar FC), Said Hamulić (SBV Vitesse), Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski).

Na rezervnom spisku su Siniša Saničanin (FK Partizan), Eldar Ćivić (Ferencvaroš TC), Gojko Cimirot (Al-Fayha), Dal Varešanović (Rizespor), Luka Menalo (GNK Dinamo Zagreb), Amer Gojak (Ferencvaroš TC) i Goran Karačić (Adana Demispor).

Okupljanje Zmajeva će biti obavljeno 4. septembra na Ilidži gdje će provesti tri dana. Nakon toga idu u Zenicu gdje će 8. septembra dočekati Lihtenštajn, a potom dan kasnije otputovati na Island gdje će gostovati 11. augusta. Obje utakmice počinju u 20:45 sati.