Konfuzija
63

Ko je napao navijače Širokog Brijega? Policija greškom objavila neutvrđenu informaciju

N. M.
Navijači tima s Pecare na gostovanju u Foči (Foto: Škripari Široki Brijeg/Facebook)
Navijači tima s Pecare na gostovanju u Foči (Foto: Škripari Široki Brijeg/Facebook)
Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasilo se zanimljivim saopćenjem za javnost u kojem je priznalo da je objavilo neutvrđenu informaciju o napadu na navijače Širokog Brijega Škripare.
Prvobitno je objavljeno da je Škripare napala grupa od četrdesetak navijača Zrinjskog Ultrasa, ali sada iz MUP-a HNK kažu da je to bila "grupa mlađih lica".

"Vezano za incident na Vardi, kada su napadnuti navijači NK Široki Brijeg, greškom je u biltenu objavljena neutvrđena informacija, kako su napadači pripadnici navijačke skupine Ultrasi. U navedenom napadu je učestvovala nepoznata grupa mlađih lica", piše u saopćenju MUP-a HNK.

Podsjećamo, Škripari su napadnuti u srijedu poslijepodne u Mostaru dok su se vraćali s gostovanja iz Foče, gdje je Široki Brijeg nakon izvođenja penala iz Kupa BiH eliminisao Sutjesku.

U policijskom saopćenju je tada objavljeno da su Škripari ispričali kako ih je napala grupa od četrdesetak navijača Zrinjskog, koji su im pregradili put automobilima i tako ih zaustavili, a onda i nasrnuli na njih.