Ne pamti se gori start
29

Klubovi iz Srbije su najgori u Evropi ove sezone: U 13 utakmica upisali su 12 poraza

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Porazima Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog ove sedmice Srbija je nastavila katastrofalne rezultate ove sezone u eurokupovima.

Crvena zvezda je u Ligi prvaka izgubila od Manchester Cityja rezultatom 3:1, a istim rezultatom su poraženi TSC od West Hama u Evropskoj ligi, te Čukarički od Ferencvaroša u Konferencijskoj ligi.

U ovoj sezoni Srbiju su u Evropi predstavljali i Partizan i Vojvodina koji su ispali odmah u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a svih pet predstavnika Srbije je u ovoj sezoni u 13 utakmica upisalo samo jednu pobjedu uz čak 12 poraza.

Jedinu pobjedu ove sezone upisao je Partizan protiv azerbejdžanskog Sabaha rezultatom 2:0 u trećem pretkolu Konferencijske lige.

"Mislim da je učinak Srbije od 1-0-12 u prvih 13 utakmica u Evropi najgori ulazak jedne zemlje u sezonu u historiji evropskih kupova. Od Top 30 zemalja sigurno jest, a ovi ispod Top 30 ne mogu ni doći do odigranih 13 utakmica ako zabilježe ovoliko poraza, napisao je na Twitteru Tomislav Globan, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i stručnjak za nogometnu analitiku i statistiku.