Uspjeh mladih boraca
287

Klub "Isak-Ze" predstavio rezultate Ahmeda Krnjića i najavio državni turnir

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Klub borilačkih sportova Isak-Ze danas je predstavio rezultate koje su postigli na državnim takmičenjima, ali i najavili odbranu titule Senshi kategorije Ahmeda Krnjića te prvenstvo koje će biti održano sredinom jula u Zenici.

Jedan od trenera KBV "Isak-Ze" Mersad Mulić je kazao da su 22. maja na državnom prvenstvu sa sedam takmičara osvojili šest zlatnih i jednu srebrenu medalju, a u domaćinstvu prvenstva u boksu dobili su dva prvaka države.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Istog dana je Ahmed Krnjić nastupao u Sofiji gdje je branio titulu prvaka Senshi superteške kategorije. Jednostavno, 22. maj je bio udaran i borili smo se na više strana. Prošli vikend smo bili na turniru u Sarajevu gdje smo s devet takmičara osvojili sedam zlatnih medalja, jednu srebrenu i jednu bronzanu. Zadovoljni smo napravljenim rezultatima i svemu onom što slijedi", kazao je Mulić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je da se već 22. juna u K1 prvenstvu nadaju novim državnim prvacima i zlatnim medaljama dok će 17. jula biti domaćini državnog prvenstva u kickboxu koje će biti održano u Gradskoj areni "Husejin Smajlović".

Ahmed Džananović je nastupao u regionalnoj ligi u kojoj učestvuju klubovi država s Balkana, a njihov član je nastupao za bokserski klub "Željezničar", a nastup je krunisao pobjedom koju će za 20-ak dana braniti u Loznici.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ahmed Krnjić je kazao da će prije državnog prvenstva u Zenici već 10. jula braniti Senshi titulu u Bugarskoj protiv respektabilnog Grka.

"Protivnik je iz ozbiljnijeg ranga takmičenja, Grk Giannis Stoforidis, koji je imao mečeve na respektabilnim turnirima i vrijedi za top 20 boraca u Evropi. Boksao je na najpoznatijoj organizaciji u kickboxu. Ujedno je ovo treći ozbiljniji meč koji ću imati ove godine i nadam se da ćemo nastaviti u kontinuitetu i pojas vratiti u Zenicu. Nastavio sam trenirati nakon turnira i nadam se da ću podići formu na viši nivo kako bi bio što spremniji za okršaj", zaključio je Krnjić.