Ostao razočaran
73

Kloppov neuspješni motivirajući govor: Igrači Borussije nisu znali ko je Rocky Balboa

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp priznao je u izjavi za engleske medije da se iznenadio kada je bivšim igračima u Borussiji Dortmund pričao o Rockyju Balboi, a oni nisu znali o kome se radi.

Robert Rocky Balboa je lik kojeg u istoimenom filmu glumi Sylvester Stallone, a njegova priča o padu i usponu do zvijezda trebala je motivisati igrače Borussije Dortmund pred meč s Bayernom. Ipak, samo dva igrača su znala o kome se radi.

"Rocky Balboa je za mene velika inspiracija. Sjećam se, pred jedan meč protiv Bayerna sam pričao svojim nogometašima o Ivanu Dragi i Rockyju. Imao sam spremnu prezentaciju, govor, ma sve što mi je trebalo i onda sam počeo lagano pričati", istakao je Klopp, a nakon toga nastavio:

"Bio sam dosta motivisan kada sam to govorio, a onda sam vidio da moji igrači uopće ne reaguju. Stao sam i pitao ih da li znaju ko je Rocky Balboa. Ostao sam tužan i razočaran kada su se javila samo dvojica", završio je njemački stručnjak.

Liverpool do kraja sezone očekuje borba u Premiershipu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a pored toga, igrat će i četvrtfinale Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Tu će Jurgenu Kloppu također trebati jedan sjajan i motivirajući govor.