Bild
1

Klopp: Želim biti Guardiolin "Mourinho"

Totalsport
Jürgen Klopp (Foto: AFP)
Jürgen Klopp (Foto: AFP)
Trener aktuelnog prvaka njemačke nogometne prve lige (Borussije Dortmund) Jürgen Klopp izjavio je za sportsko izdanje Bilda da će on biti Guardiolin "Jose Mourinho" kada bivši strateg Barcelone na ljeto preuzme kormilo minhenskog Bayerna.

Podsjetimo, nedavno je Pep Guardiola postao novi trener Bayerna po završetku tekuće sezone, a na toj će dužnosti zamijeniti još uvijek aktuelnog Juppa Heynckesa. Guardiola je za vrijeme boravka u Barceloni za velikog "neprijatelja" imao Josea Mourinha, aktuelnog trenera Real Madrida.

Kloppa, prema svemu sudeći, čeka slično rivalstvo iduće sezone s obzirom da će Borussija Dortmund i Bayern najvjerojatnije ponovno biti najveći kandidati za naslov prvaka.

"Želim postati Guardiolin novi Mourinho, ali bez zle krvi. Želimo biti neugodan protivnik Bayernu u narednih nekoliko godina", rekao je Klopp za Bild.

"Ako se Pepu neću svidjeti zbog načina na koji vodim tim tokom utakmice, rezultata ili bilo čega drugog, to nije problem. No, mislim da Pep nema loše mišljenje o svojim ljutim suparnicima. Mislim da ćemo se on i ja dobro slagati. Baš kao Mourinho i ja s kojim imam odličan odnos", zaključio je trener aktuelnog prvaka.

Podsjetimo, Guardiola je potpisao ugovor na tri sezone, a ekipa će preuzeti na ljetnim pripremama.