Nogomet
5

Klopp: Veliko slavlje Villarreala nije nam poseban motiv

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp ne smatra da je "pretjerano" slavlje igrača Villarreala u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope čudno, te ističe da to njega i njegove fudbalere ne motiviše posebno pred večerašnji revanš na Anfield Roadu.

Naprotiv, za razliku od mnogih britanskih medija Klopp smatra da su se fudbaleri Villarreala opravdano radovali nakon što su postigli gol u posljednjoj minuti za pobjedu 1:0.

"Dali su gol u posljednjim trenucima utakmice. Da nisu slavili, onda ne bi nešto bilo u redu s njima. Jedino što sam pomislio u tom trenutku jeste da je završeno tek prvo poluvrijeme. Ništa nije gotovo, oni moraju da dođu na Anfield. I dalje se tako osjećam. Tek smo na pola puta i znamo koliko će biti teško. Više osjećam da imamo šansu da nešto napravimo, nego što se bojim", kaže Klopp i dodaje:

"Emocionalno sam u redu, čak i kada ne izgleda da je tako. Znamo da imamo 90 minuta da napravimo nešto. U svakoj situaciju moramo da pokažemo da dovoljno znamo o utakmici i njenoj važnosti, ali bez pritiska, nego sa uživanjem. Radi se o fudbalu, a on je uglavnom fer igra. Ako Villarreal bude igrao bolje od nas, onda će proći u finale", zaključio je Klopp svoje izlaganje za britanske medije.

Liverpool je u prvom susretu u Španiji poražen s 0:1, pa mu u večerašnjem revanšu treba pobjeda s dva gola razlike ili više kako bi se plasirao u finale. Trijumfom "redsa" sa 1:0 otišlo bi se u produžetke, dok svaki drugi rasplet odgovara španskom predstavniku. Revanš susret polufinala Lige Evrope između Liverpoola i Villarreala igraće se večeras na Anfield Roadu s početkom u 21 sat.

U drugom polufinalu sastaju se Sevilla i Shakhtar Donetsk. Prvi susret u Ukrajini završen je bez pobjednika rezultatom 2:2.

Finale ovosezonskog izdanja Lige Evrope zakazano je za 18. maj na stadionu St. Jakob Park u Baselu. Naslov pobjednika brani Sevilla.