Burna reakcija
27

Klopp uoči duela s Unitedom: Ovaj svijet je pravi cirkus, a mi smo u njegovom centru

N. K.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Veliki derbi Premiershipa između Manchester Uniteda i Liverpoola u okviru 9. kola na rasporedu je sutra na Old Traffordu, a u njega Redsi ulazi kao lider tabele s maksimalna 24 boda, dok su Crveni vragovi tek na 12. mjestu s tek devet bodova.

Ipak, Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp burno je reagovao na konferenciji za medije uoči utakmice i odbacio je navode stručnjaka koji su unaprijed otpisali United u tom meču.

Kloppu se posebno nije svidjelo mišljenje stručkog komentatora Sky Sportsa Dannyja Millsa koji je u idealnu zbirnu jedanaesetorku dvije ekipe uvrstio sve Liverpoolove igrače.

"Vidim da je Sky složio idealnu zbirnu ekipu i svih je 11 igrača bilo iz Liverpoola. Da li je to je nešto poput šale, poput kore od banane? Svijet je trenutno pravi cirkus i mi se nalazimo u njegovom centru. Na mene to ne utječe i ja sam 100 posto uvjeren u snagu Uniteda", rekao je Klopp.

Liverpoolov menadžer također nije uvjeren niti u izostanke Paula Pogbe i Davida De Gee, iako je tako objavljeno iz Unitedovih redova.

"Pričalo se kako Pogba i De Gea nemaju šanse da zaigraju, potom se govorilo možda, a sad očekujem kako će reći ima šanse", istakao je Klopp uoči meča koji se igra sutra s početkom od 17:30 sati.