Dobre vijesti
45

Klopp: Salah je dobro, gledao je ostatak utakmice iz svlačionice

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp bio je vrlo ponosan na svoju ekipu nakon važna tri boda osvojena sinoć u gostima kod Newcastlea (3:2).

"Protiv ovakvog Newcastlea bilo je teško igrati. Teško ih je braniti u brojnim situacijama, zbog toga su bili u meču. Igrali smo na trenutke fantastičan nogomet, trebali smo sve riješiti prije nego što su oni postigli drugi gol. A što se tiče kraja mogu samo reći - briljantno. Šta su dečki napravili je nevjerovatno. Zaslužili smo pobjedu u teškoj utakmici protiv fizički snažnijeg protivnika. Morali smo se boriti i ne mogu biti ponosniji. Bio sam miran jer sam vjerovao da je ovo sudbina", rekao je Klopp.

Nijemac je poručio da je Salah nakon teškog sudara s Dubravkom pogledao ostatak meča u svlačionici na televizoru.

"Mohamed je dobro. Odgledao je meč do kraja. Cijela sezona je toliko intezivna, a nismo najbolja ekipa na svijetu pa moramo raditi naporno. Nema laganih utakmica sada na kraju sezone. Imamo tri meča u šest dana što je vrlo teško. Ovo je vrijedna lekcija za nas da se možemo nositi s ovakvim situacijama", poručio je Klopp.

Inače, Liverpool sada ima dva boda više od drugoplasiranog Manchester Cityja. Međutim, Građani imaju do kraja prvenstva igrati još dvije, a Redsi još samo jednu utakmicu.