Premiership
206

Liverpool se spasio pogotkom u finišu, Salah doživio tešku povredu

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na St. James Parku u okviru 37. kola Premiershipa ekipu Newcastlea rezultatom 3:2 i tako zadržali šanse za osvajanje titule prvaka Engleske.

Dobro je krenulo za Liverpool budući da je Virgil Van Dijk doveo goste u vodstvo već u 13. minuti, ali je samo sedam minuta kasnije Christian Atsu izjednačio i to nakon što je pokupio odbijenu loptu nakon udarca Salomona Rondona.

Ayoze Perez je ubrzo pogodio prečku Liverpoolovog gola, a kazna je stigla u narednom napadu kada je Mohamed Salah iskoristio odličan centaršut i precizno pogodio za novo vodstvo Redsa.

Do odlaska na odmor imao je Sadio Mane još jednu dobru priliku, ali je Martin Dibravka spriječio pokušaj Senegalca.

U nastavku znatno lošija utakmica, a gotovo sve bitno desilo se u prvih desetak minuta drugog poluvremena. Prvo je Daniel Sturridge loše pucao iz dobre situacije, a onda Rondon naletio na jednu loptu u šesnaestercu, kaznio Liverpoolove promašaje i donio izjednačujući pogodak Newcastleu.

Liverpool je krenuo žestoko po novo, treće vodstvo i nagrada je stigla četiri minute prije kraja meča, kada je Divock Origi postigao izuzetno važan gol za pobjedu.

Vrijedi istaći da je Salah doživio tešku povredu u 70. minutu. Egipćanin je nakon jednog centaršuta krenuo na loptu i sudario se s golmanom Dubravkom nakon čega je ostao nepomičan da leži na terenu. Ubrzo je ušla medicinska ekipa na teren i nakon dugog ukazivanja pomoći iznijela na nosilima sjajnog krilnog igrača.

Liverpool je prestigao Manchester City na prvom mjestu Premiershipa i sada kolo prije kraja prvenstva ima dva boda više od Građana, koji svoj susret predzadnjeg kola tek trebaju igrati.

Tabela: