Liverpoolov trener
1

Klopp pred derbi s Evertonom: Protiv Spartaka smo pokazali koliko možemo

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Nogometaše Liverpoola nakon ubjedljive pobjede nad Spartakom u Ligi prvaka očekuje veliki gradski derbi s Evertonom u narednom kolu Premiershipa.

Menadžer Redsa Jurgen Klopp govoreći na konferenciji za medije istakao je da je njegova ekipa pokazala koliko može u duelu sa Spartakom, koji je dobila rezultatom 7:0.

"Igrali smo derbi utakmicu, meč na sve ili ništa protiv Spartaka iz Moskve i pokazali smo sve što možemo. Pokazali smo da možemo da se borimo sa pritiskom. Dao sam momcima slobodan dan u četvrtak jer nas očekuje izuzetno težak meč sa Evertonom. Igramo protiv Sama Allardycea, koji je jedan od najiskusnijih i najboljih trenera u ligi. Nema sumnje da će on savršeno spremiti ekipu, tako da će biti veoma teško u nedjelju. Igrao sam tri puta protiv njega za ove dvije godine i svaka utakmica je bila teža od one prethodne. Znamo šta nas čeka. Znamo da će biti izuzetno teško jer je veoma teško igrati protiv ekipa na čijoj klupi sjedi Allardyce", rekao je Klopp.

Njemački stručnjak je istakao da je i Liverpool u odličnom momentu budući da sve ide kako treba.

"Međutim, ne smijemo sada da se opuštamo. Moramo da naučimo iz grešaka. Moramo da povežemo dvije veoma dobre utakmice i da ne bude kao poslije pobjede protiv Maribora kada smo izgubili od Tottenhama"", poručio je Klopp.