Poraz Redsa od PSG-a
18

Klopp ogorčen suđenjem u Parizu: Ispali smo kasapi, a svi imamo oči i vidimo

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Trener Liverpoola Jurgen Klopp bio je razočaran suđenjem nakon poraza njegovog tima od PSG-a u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 2:1.

Liverpool je poražen rezultatom 2:1, a strijelci za pobjedu Parižana bili su Bernat i Neymar, dok je utješni pogodak za Redse postigao Millner s bijele tačke.

Nakon meča Klopp je bio izuzetno razočaran suđenjem glavnog arbitra Marciniaka iz Poljske, koji je pokazao šest žutih kartona igračima Liverpoola i samo dva domaćinu.

"Toliko prekidanja igre jednostavno nije 'cool'. Mi smo dva puta osvajali nagradu za fair-play, a kada vidim koliko smo žutih kartona dobili, ispada da smo kasapi. Neymar i družina su bili lukavi, a mi nismo bili tako smireni", kazao je Klopp.

Trener Liverpoola nakon toga se osvrnuo na veznjaka PSG-a Marca Verrattija za kojeg je rekao da je morao dobiti crveni karton nakon oštrog starta nad Gomesom.

"Svi imamo oči, dobro sam vidio situaciju, a Verratti je na kraju dobio istu boju kartona koju smo mi dobili 500 puta. Njihovi igrači su se često pravili mrtvi, a nakon toga su odmah ustajali i igrali. To zaslužuje žuti karton", smatra Klopp.

Za kraj, Klopp je rekao da je Liverpool na kraju dobio ono što je zaslužio, a to je ključni meč protiv Napolija u kojem mu treba pobjeda za prolazak dalje.

"Moramo se potruditi kako bismo tu noć učinili posebnom. Potreban nam je Anfield, a na kraju smo dobili ono što zaslužujemo. Ako pobijedimo, idemo dalje", završio je trener Liverpoola.

Liverpoolu u posljednjem kolu treba pobjeda bez primljenog pogotka ili s dva razlike ukoliko Napoli postigne pogodak.