Uoči duela s Atleticom
29

Klopp održao lekciju novinaru iz Madrida nakon novog pitanja o koronavirusu

F. Z.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola sutra će na stadionu Anfield u revanš susretu osmine finala Lige prvaka dočekati madridski Atletico, a uoči ovog susreta održana je press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio Jurgen Klopp.

Šefa struke Redsa ponovo su pitali o koronavirusu, a Nijemac je odgovorio u svom prepoznatljivom stilu.

"Došli smo iz Španije, škole su zatvorene, zabranjen je odlazak na stadione, rečeno je da se ne rukujemo prije utakmice, ali nogomet je igra u kojoj postoji fizički kontakt, zar niste zabrinuti da će nogometaši biti izloženi?", pitao je novinar Kloppa na konferenciji za medije uoči utakmice s Atletico Madridom.

"Da li si ti iz Madrida? Živiš u Madridu. Da li si ti zabrinut? Dio si društva i bez obzira na to što ne igraš utakmicu sutra trebao bi biti zabrinut i svi bi mi trebali biti zabrinuti. To je upravo ono što mi se ne sviđa. Sjediš ovdje i pitaš me to pitanje, ali si došao iz Madrida na utakmicu. Država je zatvorila škole i univerzitete, a ti si očigledno zabrinut, ali misliš da je nogomet vrijedan tvog putovanja. To je naš zajednički problem. Ne možemo riješiti ovaj problem nogometom. Mi igramo i moramo uraditi svoj posao, a tvoj posao je da prenosiš informacije. Nadam se da to radiš bolje nego što postavljaš pitanja. To je trenutak kada se zaista naljutim, kada mi stvaraš osjećaj da ja imam problem koji vi nemate. Svi mi imamo isti problem u ovom trenutku", rekao je Klopp i nastavio:

"Dobro je za mene, za vas i za igrače što se ne rukujemo. Time što se 22 savršeno zdrava nogometaša ne rukuju, šalje se poruka društvu. Rekao sam prošle sedmice da ne trebate meni postavljati ovakva pitanja, ali sada je drugačije. Ovaj put nije riječ o meni kao menadžeru, nego o meni kao ljudskom biću. Neke su stvari važnije od nogometa i to sada shvatamo. Trebamo vrijeme da pronađemo rješenje za ovaj problem. Trebamo izbjegavati određene situacije u međuvremenu. Ne znam mnogo hoće li to pomoći. Problem s nogometnim utakmicama je taj što navijači kada nisu na stadionu možda će gledati utakmice zajedno u zatvorenim prostorima. Ne znam šta je bolje rješenje u ovom trenutku, da budem iskren. Šta god se odluči, mi ćemo to poštovati. Svi imamo djecu, roditelje, prijatelje i želimo da oni budu dobro. Jasno je da ćemo prihvatiti sve odluke, ali ne znam koliko to smisla ima. Neki ljudi misle da hoće i ja to prihvatam", rekao je Klopp.

Duel između Liverpoola i Atletico Madrida igra se u srijedu na stadionu Anfield u 21:00 sati, a Jorgandžije su prvi susret riješile u svoju korist rezultatom 1:0.