Anegdota iz svlačionice
25

Klopp održao govor uoči finala Lige prvaka u Ronaldovim boksericama

N. K.
Ronaldo i Klopp
Ronaldo i Klopp
Jurgen Klopp je nosio CR7 bokserice tokom završnog govora uoči finala Lige prvaka protiv Real Madrida zbog čega se Liverpoolova ekipa "valjala po podu od smijeha".

Georginio Wijnaldum je u urnebesnom otkriću ispričao kako je Klopp pokušao smanjiti napetost prije duela s Realom u finalu Lige prvaka.

Klopp je došao na sastanak ekipe noseći bokserice Ronaldovog brenda. Uletio je s majicom utrpanom u svoje bokserice, a Liverpoolovi igrači su se počeli histerično smijati.

"Vidjeli smo da nosi bokserice Cristiana Ronalda. Održao je sastanak s majicom utrpanom u svoje CR7 bokserice. Čitava svlačionica se 'valjala po podu od smijeha'. To je stvarno probilo led. Obično su u tim situacijama svi ozbiljni i skoncentrisani. Ali on je bio opušten i napravio je ovu šalu. On je napravio stotine šala kao što je ova. Ako vidite da je vaš trener stvarno samouvjeren i opušten, to će imati utjecaj na igrače. On je očinska figura u tim stvarima za igrače. Svojim šalama i govorom tijela uklanja pritisak s igrača", rekao je Wijnaldum za The Athletic.

Timski sastanak ispunjen smijehom ipak nisu uspio inspirisati Liverpool da pobijedi Real jer je madridska ekipa osvojila još jednu Ligu prvaka pobijedivši u Kijevu Redse rezultatom 3:1.

Holanđanin je nastavio hvaliti svog trenera nazivajući ga stvarno dobrim prijateljem.

Wijnaldum i Klopp (Foto: EPA-EFE)
Wijnaldum i Klopp (Foto: EPA-EFE)

"Kada imam probleme, uvijek mogu doći kod trenera. Mogu mu pisati poruku nekoliko dana prije i zamoliti ga da izdvoji minutu za mene. Uvijek ga zanima o čemu je riječ. 'Je li nešto loše, dobro? Šta je?' Uvijek se trudi suosjećati s drugom osobom, osjetiti kroz šta prolazi. On je zaista specijalan čovjek za mene. Vidim ga kao više od trenera, stvarno dobrog prijatelja. Svi me pitaju kakav je on kao osoba. 'Je li lažno ono što čini uz aut-liniju?' Ne, tako je kako je. Čak je i na treningu isti. Takav je", dodao je.

Liverpool ima šansu osvojiti još jedan evropski trofej već večeras u Istanbulu kada se u Superkupu sastaje protiv Chelseaja.