Nogomet
12

Klopp: Ne treba nam "magična prašina" za pobjede

Anadolija
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, nakon remija bez golova u svom debiju na klupi Redsa protiv Tottenhama izjavio je da mu nije potrebna "magična prašina" kako bi njegov tim počeo pobjeđivati.

Klopp je imao solidan debi na klupi Liverpoola, a nakon njega je istakao da očekuje od svojih igrača naporan rad. Dodao je i da su oni u subotu ispunili njegova očekivanja.

"Nije nam potrebna 'magična prašina' i da igračima kažemo sada igrajte fudbal. Oni znaju kako se igra. Samo im moramo stvoriti ambijent u kojem će to moći pokazati", kazao je Klopp za britanske medije i nastavio:

"Ne znam koliko ste puta gledali ovakvog Adama Lallanu? Poznajem ga od ranije i on može za 20 do 30 posto više. Zar ne mislite da Phillipe Coutinho ne može igrati bolji fudbal? Naravno da može. James Milner? On je kompletan fudbaler, pravi profesionalac. Mislite da sve njih treba učiti tehničke aspekte fudbala? Oni to znaju. Samo im moramo zajedno pomoći da to pokažu."

Klopp se nada kako će svoju prvu pobjedu sa Liverpoolom ostvariti u četvrtak kada se u Evropskoj ligi sastaje sa ruskim Rubinom iz Kazana.