Nogomet
0

Jurgen Klopp: Moramo igrati kao u najboljim snovima

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
U prvoj utakmici 9. kola Premiershipa sastaju se Tottenham i Liverpool na White Hart Laneu. Utakmica počinje u 13:45 sati u subotu i bit će debitantska za novog trenera Redsa Jurgena Kloppa.

Danas je održana press konferencija u Liverpoolu na kojoj je Klopp govorio o svojim očekivanjima od igrača Liverpoola. Iz riječi njemačkog stručnjaka jasno se vidjelo da ima jasan cilj i da zna šta će tražiti od svojih igrača.

"Znam kako želim da igramo. Na kraju, to je ipak samo fudbal. Sada trebamo otvoriti naše grudi, trčati, boriti se i vikati. Moramo igrati kao u najboljim snovima. Želim vidjeti hrabrost. Želim vidjeti zabavu u njihovim očima. Želim vidjeti to da vole ono što rade", odlučno je govorio Klopp koji je prethodno u Borussiji iz Dortmunda proveo sedam godina.

"Hrabrost je praviti i greške. Ovo je fantastična igra, fudbal. Svi je volimo jer je spektakularna, brza i teška. Ali ona ne funkcioniše bez pogrešaka. Svi smo ljudska bića i mislimo o greškama, ali nije važno misliti koliko grešaka pravimo.

Uvijek možeš biti bolji ako prihvatiš da će se greške dešavati", poručio je Jurgen Klopp od kojeg navijači sa Anfielda očekuju da će u svom mandatu njihovom klubu donijeti toliko željenu titulu Premiershipa koju Liverpool nije osvojio od 1990. godine kada se takmičenje zvalo Prva divizija.