Nogomet
14

Klopp: Kriv sam za Gotzeov odlazak jer se ne mogu pretvoriti u Guardiolu

Totalsport
Jurgen Klopp (Foto: AFP)
Jurgen Klopp (Foto: AFP)
Trener Borussije Dortmund Jurgen Klopp otkrio je da je glavni razlog senzacionalnog prelaska Marija Götzea u Bayern Pep Guardiola koji će od ljeta preuzeti vođenje bavarske ekipe.

Njemačku javnost, a posebno navijače Borussije, u utorak je šokirala potvrda transfera izrazito talentiranog 20-godišnjeg veznjaka iz Dortmunda u Minhen. Bayern je iskoristio odštetnu klauzulu u Gotzeovom ugovoru, platio Borussiji 37,5 milijuna eura i od ljeta će u svojim redovima imati još jednog njemačkog reprezentativca.

"Koji je razlog Gotzeova odlaska? Bio je glavna želja Pepa Guardiole. Ako je iko kriv za to, onda sam to ja. Zato što ne mogu biti 15 centimetara niži i zato što ne mogu naučiti španski. Gotze želi raditi s nevjerovatnim trenerom kakav je Guardiola. A ja ne mogu propovijedati nogomet s brzim tranzicijama i odjednom početi igrati tika-taku", u svom je stilu poručio Klopp.

Osebujni stručnjak je dao naslutiti i da je Bayern odlučio kupiti Gotzea prvenstveno kako bi oslabio njegovu ekipu.

"Neko, ma ko god to bio, ne želi da budemo uspješni. Ali učinit ćemo sve da se to ne dogodi. Ako reagiraš na pravi način, možeš izvući snagu iz svake situacije", poručio je Klopp, dodavši kako razumije razočaranje navijača, te kako se nada da ova vijest neće utjecati na njegovu ekipu uoči srijede i prve polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Real Madrida.

"Ja sam saznao za Gotzeov odlazak dan nakon što smo izbacili Malagu u četvrtfinalu. Tako da sam samo 24 sata bio sretan zbog uspjeha. No, mogu vas uvjeriti da se ne trebate brinuti oko naše koncentracije. Utakmica protiv Reala nam je prevažna prilika da bismo je propustili", zaključio je Klopp.