Oglasio se saopćenjem
23

Klopp dugo odbijao komentarisati koronavirus pa danas oduševio porukom

N. K.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Liverpoolov trener Jurgen Klopp oglasio se danas saopćenjem objavljenom na zvaničnoj klupskoj stranici, a njegova poruka o odgađanju Premiershipa odjeknula je u Engleskoj.

"Svi moramo napraviti sve što možemo da zaštitimo jedni druge. To je prvo i osnovno. Ovo bi trebalo biti nešto čime se uvijek vodimo u životu, ali sada je to posebno važno. Rekao sam i prije da je nogomet najbitnija od svih nebitnih stvari. Danas nogomet i nogometni mečevi uopšte nisu bitni. Naravno da ne želimo igrati pred praznim tribinama i naravno da ne želimo da se takmičenja prekidaju, ali ako je to uvjet da bismo svi bili dobro, onda to radimo i ne pitamo ništa. Ukoliko biramo između nogometa i dobrobiti društva onda to nije takmičenje. Uopšte nije", istakao je njemački stručnjak.

Klopp smatra da je današnja odluka donesena za dobrobit svih.

"Zato je maksimalno podržavamo. Virus je pokazao da bavljenje sportom ne gradi imunitet. Našim rivalima koji imaju problema s koronavirusom želim poručiti da smo iza njih. Niko od nas ne zna kakav će biti konačni ishod, ali moramo vjerovati u odluke koje odgovorni donose. Da, ja sam trener nogometnog kluba i trebao bih biti vođa. Mislim da bi u ovom trenutku, kad toliko ljudi u našem gradu, regiji, državi i svijetu ima puno problema s onime što se događa, bilo pogrešno ne reći ništa o situaciji", poručio je Klopp.

Podsjetimo, Klopp je nekoliko puta ranije upitan o koronavirusu što ga je često ljutilo. Smatrao je da nogometni trener ne treba davati mišljenje o koronavirusu, a sada je ipak promijenio mišljenje pa je uputio poruku nakon što je danas nakon brojnih evropskih liga prekinut i Premiership.