Prijateljska utakmica
0

Klinsmann na klupi SAD-a debitovao remijem

Totalsport
Jürgen Klinsmann (Foto: AP)
Jürgen Klinsmann (Foto: AP)
Nogometne reprezentacije SAD-a i Meksika odigrale su 1-1 u prijateljskom duelu u Philadelphiji. Bila je to prva utakmica u kojoj je američke nogometaše vodio proslavljeni njemački nogometaš i trener Jürgen Klinsmann.

Iste selekcije sastale su se krajem juna i u finalu Gold Cupa, prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike. Tada su Amerikanci poveli s 2-0, ali je Meksiko preokrenuo i na kraju pobjedom 4-2 obranio naslov pobjednika.

Ovog puta zbila se sasvim drukčija utakmica. Meksikanci su potpuno dominirali u prvom poluvremenu, te su premoć okrunili golom napadača Oribea Peralte u 17. minuti.

U nastavku su Amerikanci zaigrali bolje, te su do konačnih 1-1 stigli u 73. minuti pogotkom Robbiea Rogersa, koji je ušao kao zamjena.

"Osjećali smo da ćemo zabiti, pritisnuli smo ih u nastavku i poentirali u pravo vrijeme. Oni su jedna od 10 najboljih reprezentacija svijeta, trebalo nam je vremena da se pronađemo u ovome dvoboju. U zadnjih pola sata uspjeli smo im stvoriti probleme", komentarisao je Klinsmann, koji je na dužnosti izbornika SAD-a naslijedio Boba Bradleyja. On je tako postao prvi stranac na klupi SAD-a otkako je 1995. s te pozicije odstupio Bora Milutinović.

Nakon što je Klinsmann na SP-u 2006. vodio Njemačku do trećeg mjesta, u sezoni 2008/2009 sjedio je na klupi minhenskog Bayerna, što mu je ujedno bio i posljednji trenerski angažman prije ovoga.

Sljedeće ispite na klupi SAD-a Klinsmann će imati 2. septembra u Los Angelseu protiv Kostarike, odnosno u gostima kod Belgije četiri dana kasnije.