Nogomet
207

Klimatolog Majstorović o derbiju: Prognoziram kišu i kišu golova na Koševu

Piše: J. H.
Željko Majstorović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda (Foto. Klix.ba)
Željko Majstorović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda (Foto. Klix.ba)
Željko Majstorović, klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda, je osoba koja bh. građanima najčešće saopštava vremensku prognozu. Međutim, ovaj put smo ga kontaktirali kao navijača i građanina Sarajeva. Kako kaže, teško je prognozirati ishod sutrašnjeg derbija na Koševu između FK Sarajevo i FK Željezničar.

Majstorović je navijač Plavih sa Grbavice. Kako kaže, na derbije ide obavezno tako da će i sutra biti na tribinama stadiona "Asim Ferhatović Hase".

"Pamtim derbije u kojima su na suprotnim stranama bili Osim i Hase. Činjenica je da sam Željin navijač i da pratim njihove utakmice. Ako se nešto posebno ne desi, sutra sam na Koševu", kaže Majstorović.

Majstorović nije htio prognozirati rezultat jer, kako kaže, baksuzira kad su u pitanju nogometne utakmice i rezultati.

"Derbi će definitivno kao i do sada biti neizvjestan. Želim sreću jednima i drugima, dobru igru i da raja bude zadovoljna", dodaje naš sagovornik. Porodica Majstorović cijeli život je povezana sa sportom. Njegov brat Branko je bivši rukometaš i urednik u sarajevskom listu Oslobođenje u kojem je kao novinar radio i njihov otac.

Braća Majstorović, Branko i Željko, sa prijateljima na jednom od izviđačkih druženja u Dretelju '60-tih godina
Braća Majstorović, Branko i Željko, sa prijateljima na jednom od izviđačkih druženja u Dretelju '60-tih godina

Majstorović se u djetinjstvu kroz izviđačku sekciju družio sa legendarnim Željinim igračem Džemaludinom Šerbom koji je bio član generacije Plavih sa Grbavice 1972. godine kada je Željezničar osvojio titulu prvaka tadašnje SFRJ.

Za sutra je najavio kišu, ali i "kišu golova". Nadamo se da će tako i biti jer proteklih nekoliko derbija na najvećem bh. stadionu gledatelji su najčešće odlazili nezadovoljni igrom i manjkom efikasnosti napadača dva najveća kluba u državi.