Donosi im velik novac
1

Klauzula u Hazardovom ugovoru aktivna iako se oprostio prošle godine, sada puni kasu bivšeg kluba

N. M.
Hazard je u oktobru 2023. godine okončao svoju igračku karijeru (Foto: Twitter)
Hazard je u oktobru 2023. godine okončao svoju igračku karijeru (Foto: Twitter)
Nekada jedan od najboljih nogometaša Eden Hazard završio je igračku karijeru prije sedam mjeseci, ali zanimljive vijesti danas donosi britanski Telegraph.

Naime, iako se Hazard odavno ne bavi nogometom, Belgijanac je donio zaradu od 5 miliona eura Chelseaju, londonskom klubu u čijem je dresu nekada briljirao.

Hazard je oproštaj od nogometa objavio u oktobru 2023. godine, ali za ovu sezonu ostao je važeći ugovor o transferu ovog igrača između Chelseaja i Real Madrida.

U ugovoru je stajala klauzula o bonusu od 5 miliona eura koji Real treba isplatiti Chelseaju ako ove sezone dođe do finala Lige prvaka, a sada će ovaj novac biti isplaćen londonskim Plavcima.

Hazard je iz Chelseaja u Real Madrid prešao ljeta 2019. godine za 115 miliona eura, a sada će dodatnih pet miliona eura dobro doći Plavcima kako bi ispoštovali pravila finansijskog fair-playa koja su na snazi u Premiershipu.

U Real Madridu se Hazard nakon velikog transfera ispostavio velikim promašajem jer je imao ogromne probleme s povredama, pa je tokom četiri godine koliko je bio na Bernabeuu skupio samo 76 nastupa, postigao 7 golova i upisao 12 asistencija.