Dobio poziv
304

Kjosevski: Šehić i Hasagić su mi uzori, ali na prvom mjestu je Edin Džeko

Klix.ba
Vedran Kjosevski (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vedran Kjosevski (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Priliku da ubilježi svoj prvi nastup u dresu nacionalnog tima mogao bi dobiti i golman Željezničara Vedran Kjosevski koji je već nastupao za sve omladinske selekcije BiH.

Kjosevski je nakon dolaska u Razgrad govorio za zvaničnu stranicu Nogometno saveza BiH, a kazao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što će nositi dres reprezentacije.

"Velika je čast i privilegija biti dio ove ekipe, biti sa igračima koje sam do nedavno gledao na televiziji, a sada ću ih upoznati i dijeliti svlačionicu sa njima. Radujem se treninzima i prilici da vidim kako izgleda trenirati sa njima", rekao je Kjosevski, a na pitanje o svojim uzorima bio je jasan.

"Ne zato što su i oni bili dio Željine porodice, ali Ibrahim Šehić, i Kenan Hasagić su oni od kojih sam učio i čiji stil igre mi se sviđa. Ipak, volio bih da me prepoznaju po nekom mom ličnom stilu i da ne podsjećam ni na koga. Naravno broj jedan mi je Edin Džeko i jedva čekam da ga upoznam" rekao je Kjosevski.

Sa 22 godine, Kjosevski kaže da ne razmišlja daleko unaprijed već je skoncentrisan na ono što mu se danas dešava.

"To je prije svega moj klub, i ovaj poziv za reprezentaciju, koji mi mnogo znači. Fokusiran sam na zadatke koje imam u klubu i nadam se da ćemo nakon dužeg perioda osvojiti titulu koju svi željno očekujemo", ističe kapiten Plavih.

Za mladog igrača je izuzetno važno dobiti priliku da se pokaže, a on smatra da svaki golman mora imati karakter.

"Karakter je ono što svaki vrhunski čuvar mreže treba da ima, kao i staloženost te mirnoću u svakoj situaciji jer mi smo taj posljednji bedem odbrane i svaka naša greška se odmah vidi. Sve druge greške se daju ispraviti, ali naša nikako", dodao je golman Željezničar.