Nogomet
96

Kjosevski: Lijepo je izaći pred puno Koševo, nadam se da ću slaviti u svom drugom derbiju

Piše: D. B.
Vedran Kjosevski (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vedran Kjosevski (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U nedjelju će na Koševu biti odigran gradski derbi između vječitih rivala Sarajeva i Željezničara u okviru 12. kola Premijer lige BiH. Bit će ovo drugi nastup u najvećoj utakmici bh. nogometa za golmana Plavih Vedrana Kjosevskog, koji se nakon trijumfa u prvom duelu s rivalima nada novoj pobjedi.

Ekipa Željezničara se dobro spremila za derbi, a u timu vlada dobra atmosfera koja je posljedica pozitivnih rezultata.

"Dobro se spremamo za utakmicu protiv Sarajeva, znamo šta nas čeka na Koševu. Svima je jasno šta taj susret nosi. Dolaskom Slavka Petrovića se mnogo toga promijenilo, donio je pobjednički mentalitet, a dobri rezultati su popravili atmosferu, lakše ulazimo u utakmice nego ranije. Derbi je velika utakmica, favorita nema", izjavio je Kjosevski za portal Klix.ba.

On se nakon nešto lošijih partija vratio u formu te je prvi golman Plavih sa Grbavice. Nada se da će upisati drugu pobjedu u drugom derbiju protiv ljutog rivala, a trema koju osjeća je pozitivna.

"Ovo mi je drugi derbi u seniorskom timu, prvi sam pobijedio, nadam se da ću i drugi. Odrastao sam u ovom gradu, lijepo je izaći na puno Koševo i odigrati derbi. Cijela ekipa je ušla u formu pa tako i ja. Nakon lošeg starta smo se vratili i sada je sve uredu. Pozitivne treme pred derbi uvijek ima", rekao je mladi golman.

Nepoznanica između gradskih rivala nema, a Plavi će posebnu pažnju obratiti na kapitena Bordo ekipe Harisa Duljevića i napadača Mersudina Ahmetovića.

"Igrali smo utakmicu u 1. kolu, dobro se poznajemo, ne vjerujem da može biti nekih iznenađenja, ekipe se nisu puno promijenile. Nijanse će odlučiti kao i na svakom derbiju. U ekipi Sarajeva se izdvajaju Ahmetović i Duljević, koji su najopasniji", smatra Kjosevski.

Željezničar će na Koševu igrati na pobjedu, no, remi bi također bio zadovoljavajući.

"Mi uvijek idemo na pobjedu, mada bi i remi na Koševu za nas bio dobar", iskren je bio čuvar mreže kluba s Grbavice.

Zrinjski je lider na tabeli Premijer lige BiH i ima prednost od osam bodova, ali to ne mora značiti da su Plemići nedostižni.

"Zrinjski je kompaktna ekipa koja ide prema cilju, no, nisu mnogo bolji od nas. Nama je cilj Evropa, ako nam se ukaže šansa za nešto više, iskoristit ćemo je", završio je Kjosevski.

Utakmica Sarajevo - Željezničar igra se u nedjelju od 15:00 sati.